We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding

Over ons en hulpaanbod

Het Scheidingspunt van Zoetermeer is een samenwerkingsverband tussen Kwadraad, Opvoedpoli, Jeugdformaat en Schoolformaat, Kinder en Jongeren rechtwinkel (KJRW), Jeugd en gezinshulp Zoetermeer (JGH), Meerpunt en Scheidingsbegeleiding Zoetermeer. De partners hebben kennis op het gebied van het begeleiden van gescheiden gezinnen in Zoetermeer. Zij bieden laagdrempelige hulp, maar ook specialistische jeugd- en volwassen zorg, bemiddeling en praktische/zakelijke begeleiding.

De samenwerkende partners van het Scheidingspunt Zoetermeer bieden met elkaar verschillende vormen van ondersteuning aan. Samen kijken we naar de behoefte die jij en/of jouw gezin heeft tijdens het scheidingsproces. Hieronder lees je welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn. Klik hier voor het actuele aanbod in de agenda.

Informatie & Advies

Deze website geeft informatie over de hulp die aangeboden wordt binnen Zoetermeer. Het inzetten van vroegtijdige hulp vergroot het welzijn van kinderen en hun ouders. Op deze manier kunnen problematische scheidingen eventueel voorkomen worden. Ouders, jongeren en andere betrokkenen kunnen ook face-to-face hun vragen stellen bij het Meerpunt inlooppunt. De Meerpuntmedewerker kan de vraag zelf beantwoorden en/of je in contact brengen met de juiste persoon.
Voor de aangepaste bereikbaarheid en openingstijden van het Meerpunt klikt u hier.

Spanning thuis of moeilijkheden met je ex-partner als gevolg van het Coronavirus?
Staat de relatie met je (ex)partner onder druk door de veranderde thuissituatie en heb jij als ouder en je kind(eren) daar hoogoplopende spanningen door?

Het kan zijn dat ex-partners onderling meer moeilijkheden ervaren dan anders, bijvoorbeeld rondom de bestaande omgangsregeling. Wanneer kan het doorgaan? Wanneer niet? En wat kunnen we wel doen als de omgang niet mogelijk is?

Klik hier voor meer informatie over het omgaan met de gevolgen van het coronavirus.
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 079 - 331 03 25 of meerpunt@zoetermeer.nl

Samen kijken we naar wat jou als ouder en jullie kind(eren) kan helpen om de situatie te verbeteren en veilig te houden.

Introductiefilm

Korte introductie door Marissa.

Partners van Het Scheidingspunt


Meerpunt, het Zoetermeerse CJG is tevens het fysieke inlooppunt van Scheidingspunt Zoetermeer. Zij geven informatie en advies rondom (vecht)scheiding. Indien nodig verwijzen zij door naar de juiste organisatie/samenwerkingspartner.De Maatschappelijk Werkers van Kwadraad ondersteunen mensen bij het omgaan en oplossen van problemen in hun dagelijks leven, zoals problemen rondom relatie en scheiden.


De Opvoedpoli biedt specialistische hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders. Zij bieden onder andere jongeren- en gezinscoaching, systeemtherapie en helpen ouders en kinderen die verstrikt zijn geraakt in scheidingsconflicten.Jeugdformaat helpt ouders in (complexe) scheidingssituaties bij het maken van afspraken rondom omgang en (gedeelde) zorg voor de kinderen. Ook helpen zij kinderen steviger in hun schoenen te staan.De schoolmaatschappelijk werkers van Schoolformaat bieden kinderen op school advies, ondersteuning en begeleiding bij problemen op school of in de thuissituatie mede als gevolg van scheidingssituaties.


De Kinder & jongerenrechtswinkel biedt gratis rechtshulp aan kinderen tot 23 jaar. Zij informeren kinderen over hun rechten en ondersteunen bij het opkomen hiervoor, bijvoorbeeld bij het schrijven van een brief aan de kinderrechter.Sandy Buurman van Scheidingsbegeleiding Zoetermeer is familie mediator en helpt bij het regelen van de praktische en juridische zaken rondom scheiden.


Jeugd- en Gezinshulp (JGH), onderdeel van de gemeente Zoetermeer, helpt bij het afwegen of en welke specialistische hulp nodig is voor het gezin of kind. De Gemeente Zoetermeer verstrekt een jaarlijkse subsidie wat het bestaan van het Scheidingspunt Zoetermeer mede mogelijk maakt.

Wat is er nog meer in Zoetermeer?

Scheidingsexpert

FFP, MfN, RFEA
Contactpersoon: Russell Smit
Bezoek de website

De Regie

MfN registermediator en coach
Contactpersoon: Orlando Adolphus
Bezoek de website

Mediation Zoetermeer

Geregistreerd NfM-mediator en EFT relatietherapeut
Contactpersoon: Toos de Groot
Bezoek de website

De Praktijk voor Hechte Relaties

Gespecialiseerd in EFT relatie- en gezinstherapie.

Contactpersoon: Reginald Markes
Bezoek de website

Gemeente Zoetermeer

Bij geldzorgen of problematische schulden kun je contact opnemen met de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente Zoetermeer via 14079 of via www.zoetermeer.nl/shv

De praktijk van scheiden

Begeleiding voor ouders en kinderen in het proces voor, tijdens én na de scheiding. Gespecialiseerd in SCHIP therapie, Ouderschap Blijft en KIES-coach.
Contactpersoon: Anne-Mieke Zweers
Bezoek de website

Empathico

De Kindbehartiger is belangenbehartiger en vertrouwenspersoon voor ieder kind in een scheidingssituatie.

Contactpersoon: Wendy Tazelaar
Bezoek de website

Zuijderwijk & Verweij Scheidingsspecialisten

Zuijderwijk & Verweij bieden als erkende scheidingsspecialist en mediator hulp bij alle vragen rondom scheiding.

Contactpersoon: Hiske Zuijderwijk & Ancis Verweij
Bezoek de website

Nieuwe Stap, eerste hulp bij scheiding

Een gratis online magazine over scheiden en gescheiden zijn.

Contactpersoon: Annelies Hulsker en Elske Damen
Bezoek de website

Toos de Groot EFT Relatietherapie

Gespecialiseerd in EFT- relatietherapie
Contactpersoon: Toos de Groot
Bezoek de website

Scheiden zonder gedoe

Biedt als ADR-Scheidingsspecialist, mediator en ervaringsdeskundige begeleiding bij alle vragen rondom scheiding. Of je nu aan een scheiding denkt, er midden in zit of al gescheiden bent.
Contactpersoon: Kim Lelieveld
Bezoek de website

Contact

 

Adres:
Het Forum
Plein Mens en Maatschappij 
Stadhuisplein 1
2711 EC Zoetermeer

tel: 079 - 331 03 25

www.meerpunt.nl

meerpunt@zoetermeer.nl

Whatsapp: 06 - 25 70 77 31 

© Meerpunt Zoetermeer

De op deze website gebruikte foto’s illustreren doorsnee Zoetermeerse gezinnen.
De plaatsing bij de tekst is puur illustratief. Het is niet zo dat de afgebeelde personen het onderwerp zijn van de tekst.
Het beeldrecht van de foto’s berust bij de gemeente Zoetermeer.

Video's door Luuk Zandbergen

Ontwerp website:

BB Go